Nyheder
Nyheder

Reformationsjubilæum markeres vidt og bredt i folkekirken

Der er mange mellemkirkelige tiltag i forbindelse med reformationsjubilæet


Både internationalt og i Danmark markeres 500 året for reformationen. Det er svært at undgå at få øje på Luther. 2017 er virkelig et Luther-år, og rundt omkring i folkekirkens sogne og menigheder er reformationen og Luther på dagsordenen på mange nye og spændende måder.


Folketinget har bevilget 2,2 millioner til projekter, der sigter på at formidle reformationens samfundsmæssige og kulturelle aspekter i Danmark. Pengene er bevilget til 16 forskellige projekter, der involverer dokumentarfilm, digitale og trykte undervisningsmaterialer, korstævner i landets domkirker, reformationsspil, kirkemusikteater, udstillinger på kunstmuseer m.m.

På Reformationsjubilæets hjemmeside, www.luther2017.dk, kan man se, at det bugner med arrangementer, forskningsprojekter og nye tiltag hele året - både gudstjenester, konferencer, foredrag, teater, koncerter og rejser.

Desuden er der også mange mellemkirkelige tiltag. Blandt andet er der flere menighedsrejser i Luthers fodspor. For eksempel rejser kan man rejse med Københavns Stifts mellemkirkelige udvalg til Wittenberg, Eisleben og Wartburg d. 30. marts- 2. april. Samme rejse foretager flere sogne i Lolland-Falster Stift 27-31 marts og ligeledes Herning provsti  d. 17. -21. maj 2017 .

1. - 3. december 2017 vil der i København være to teologiske seminarer med temaerne 1) reformationen som adskillende og samlende princip og 2) reformationen som bevægelse- hvilke veje skal vi gå? samt en afsluttende økumenisk gudstjeneste i Københavns Domkirke. I denne forbindelse afholdes også Det Mellemkirkelige Råds årsmøde for stiftsrepræsentanter. 

Den officielle nationale festgudstjeneste i anledning af Reformationen vil finde sted i Haderslev Domkirke pinsedag 4 juni 2017 og vil også blive TV-transmitteret.

Der vil være mange flere arrangementer og gudstjenester, end vi kan nævne her, men følg med på hjemmesiden www.luther2017.dk eller på stifternes hjemmesider.